Reumatologie

Polikliniek

Polikliniek Reumatologie

Polikliniek informatie. De polikliniek Reumatologie vindt u bij de Polikliniek Interne Geneeskunde.

Contact

Telefoonnummer 043-387 51 00

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Route

Route: Volg 7 Niveau 1 (Blauw) (interactieve plattegrond)

De reumaverpleegkundige

Heeft u vragen over uw behandeling of uw reumatologische aandoening? Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 043 387 52 77. U kunt uw boodschap inspreken. Vermeld altijd duidelijk uw naam en telefoonnummer. Ook kunt u een e-mail sturen. U kunt binnen 2 werkdagen een reactie verwachten.

Verwijzing

Uw huisarts verwijst u naar de polikliniek. Uw eerste afspraak krijgt u thuisgestuurd.

Wat neemt u mee?

  • uw afspraakbevestiging 
  • uw patiëntenplaatje (ponsplaatje) U meldt zich met uw patiëntenplaatje aan de balie.

Bent u nog nooit in het Maastricht UMC+ geweest, laat dan eerst een patiëntenplaatje maken bij Bureau Patiëntenregistratie, niveau 1 op het Poliplein.

Uw pasfoto in uw dossier

Wij maken van al onze patiënten die een polikliniek of een functie-afdeling bezoeken eenmalig een pasfoto. Deze foto wordt opgenomen in uw digitale dossier. Een belangrijk voordeel hiervan is dat de arts met wie u een afspraak heeft, meteen weet wie u bent, als hij/zij u ophaalt uit de wachtkamer. Verder is het in het kader van de patiëntveiligheid belangrijk dat de arts in één oogopslag ziet dat u de juiste persoon bent.
Lees meer over waar en wanneer u de pasfoto kunt laten maken.

Verhinderd?

Als u op het moment van de afspraak verhinderd bent, geef dit dan zo spoedig mogelijk aan ons door. Er kan dan iemand anders in uw plaats komen en de medewerkers kunnen voor u een nieuwe afspraak maken.

Wachttijden

Wij proberen op tijd te werken. Toch lukt dat niet altijd. Als bij aanmelding aan de balie bekend is dat het spreekuur uitloopt, dan zal de baliemedewerker u hierover informeren.

Aanvullend onderzoek

Bij de Centrale Prikdienst (voor bloedafname) en de ECG dienst (hartfilmpje) kunt u zonder afspraak terecht.
Voor de meeste andere onderzoeken moet u een afspraak maken. Wanneer u voor verschillende onderzoeken terug moet komen naar het Maastricht UMC+, kunt u de baliemedewerkers vragen de onderzoeken zoveel mogelijk achter elkaar te plannen.

Kosten behandeling

Informatie over de kosten voor een behandeling in het ziekenhuis vindt u op `kosten behandeling`.

De arts

Het MUMC+ is een opleidingsziekenhuis. Naast de medische specialist zijn ook arts-assistenten en reumatologieverpleegkundigen bij uw behandeling betrokken. Zolang u bij ons onder behandeling bent, blijft er altijd één medisch specialist verantwoordelijk voor uw behandeling.

Met wie kunt u nog meer  te maken krijgen in het ziekenhuis.